• Contact us
  • Japanese

Suzuka Circuit Paddock Grandstand

MIE 2009

This project called for the rebuilding of the grandstand and various paddock area facilities centering on the pit building, as part of major reformation work carried out for the re-hosting of the F1 in 2009.

In order to meet the prerequisites for holding the F1, the total length of the grandstand is 350 meters. The first floor pit is for repairing engines and carrying out various other operations, and the second and third floors makes up the spectator seat area for comfortably viewing races while eating and drinking at tables. The main straight of the Suzuka Circuit has a 2.8 percent downward pitch toward the first corner. The pit building has to be constructed at the street level. The old building met this gradient bit by bit, which had a visual discomfort. With the new building, the gradient is met bit by bit inside the building. This cannot be seen from the spectator seats. Instead, the outward-protruding balcony-shaped spectator area and the large roof lean in line with the gentle gradient of the course. Because the overall building is straight, there is no impairment to the line of sight from the spectator seats, making it a building befitting a circuit, with no visual discomfort.

Regarding the construction, the grandstand roof was installed after it was assembled into units on the ground, and with a precast frame, a short work period of seven months was realized for the demolishment of the old building and the new construction.

Client

Mobilityland Corporation

Location 7992 Ino-cho, Suzuka City, Mie Prefecture
Design & Construction Takenaka Corporation
Structure Steel
Number of floors 3 fl. aboveground
Total floor area 40,687m²
Back to the index page