• Contact us
  • Japanese

Kiyoshi Kojin Seichoji Temple Museum

HYOGO 2008

This project entailed the construction of a museum for "Kiyoshi Kojin Seichoji Temple," which has a history of some 1,100 years. To harmonize with the traditional landscape of the temple grounds, the exterior appearance has a hipped roof protruding up and layered with plain and concave tiles. The eaves, which have been kept at a low height, spread out widely from the museum walls without any columns. The corridor that winds around under the eaves has been designed with highly-transparent glass screens. The temperature, humidity and the lighting environment of the display rooms nested inside the corridor can be controlled 24 hours a day, protecting the items on display from the outside environment. 500-Year Concrete has been used for the structural frame, designed to extend the life of the building.

Client

Kiyoshi Kojin Seichoji Temple

Location 1 Maitanikiyoshi, Takarazuka City, Hyogo Prefecture
Design & Construction Takenaka Corporation
Structure Reinforced concrete
Number of floors 1 fl. above and 1 fl. below ground
Total floor area 221 m²
Back to the index page