• Contact us
  • Japanese

Extension to the Takebishi Head Office Building

KYOTO 2007

This project called for an extension to be constructed in order to improve the functions of the existing office building. A hall was constructed on the first floor, with workspace areas laid out on floors two to four, and connected to the existing building through glass curtain wall corridors. A green terrace has been built on the fifth floor, which is accessible from every floor by using the glass box stairway. The meeting spaces have large glass oriel windows, letting in plenty of sunshine and allowing natural ventilation.

Client Takebishi Corporation
Location 29-1 Mameda-cho, Nishikyogoku, Ukyo-ku, Kyoto City, Kyoto Prefecture
Design & Construction Takenaka Corporation
Structure Reinforced Concrete, Steel
Number of floors 5 fl. aboveground
Total floor area 2,677m²
Back to the index page