• Contact us
  • Japanese

SAPPORO CHANTER

HOKKAIDO 2005

Sapporo Chanter is a commercial facility designed for the revitalization of the Minami 1-Jo area of Sapporo. In order for it to become a facility with easy access and with a message, it has been designed like a glass cube, with the activity of the inside being transmitted to the outside. With a highly transparent structure and double skin, the aim was for a building with a strong impact on the city landscape. A pressurized smoke control system, highly-evaluated by the Disaster Prevention Performance Evaluation System, is being used, ensuring high disaster-prevention performance for this small-scale commercial facility, as well as realizing an open space with a high level of efficiency.

Client

Toho Co., Ltd.

Location  Minami 1-jo, Nishi 1-chome, Chuo-ku, Sapporo City, Hokkaido
Design & Construction Takenaka Corporation
Structure Steel-framed reinforced concrete, Reinforced concrete, Steel
Number of floors 4 fl. above and 1 fl. below ground
Total floor area 3,968 m┬▓
Back to the index page